Obvestila

OZNANILA - 5. POSTNA NEDELJA
26. 3. 2023

Godovi v prihodnjem tednu:

Ponedeljek: Rupert, škof
Torek: Ciril, diakon in mučenec (Ta dan se bomo v molitvi pri sveti maši spomnili pok. Vide Dolar in Zdenke Kovač ob 30. dnevu; mašna namena sta oddana.​)
Sreda: Bertold, redovnik
Četrtek: Amadej Savojski, vojvoda
Petek: Benjamin, diakon in mučenec (Ta dan se bomo v molitvi pri sveti maši spomnili pok. Marije Benkovič ob 30. dnevu; mašni namen je oddan.)
Sobota: Agapa, Hionija in Irena, solunske mučenke
Nedelja: 6. postna nedelja (cvetna); Frančišek Paolski, puščavnik in redovni ustanovitelj (Križev pot na Selu ob 15. uri.)

Bog lonaj skupini Mladi zakonci za čiščenje cerkve. V prihodnjem tednu cerkev čisti skupina Breznica.

V petek, 31. 3. 2023, bomo na Brezjah imeli spovedni dan, ko bomo dekanijski duhovniki na voljo za sveto spoved od 7. ure dalje tekom celotnega dne. Ob 19. uri bo na Breznici tudi medžupnijski spovedni večer za mlade. Prav tako bodo ta dan obiski bolnih in ostarelih na domu pred velikonočnimi prazniki.

Ob praznovanju cvetne nedelje bomo pri sobotni večerni in obeh nedeljskih svetih mašah blagoslovili zelenje. Prostovoljni prispevki za oljčne vejice bodo tradicionalno namenjeni vzdrževanju cerkva istrskih župnij, ki nam te vejice priskrbijo.

V četrtek, 27. 4. 2023, vsi, posebej pa mladi in družine, lepo povabljeni na celodnevni izlet v zabaviščni park Gardaland. Več informacij je objavljenih v aktualni številki Farnega zvona (XL/6). Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da prijave na izlet oddate do 2. 4. 2023 pri g. župniku na telefon 041 618 496, po elektronski pošti zupnija.breznica@rkc.si ali osebno v župnijski pisarni.