Obvestila

OZNANILA - 1. ADVENTNA NEDELJA
27. 11. 2022

Godovi v prihodnjem tednu:

Ponedeljek: Katarina Labouré, redovnica
Torek: Filomen, mučenec (Ta dan je dodatna sveta maša na Breznici ob 18. uri za pok. Olgo Sonc, 30. dan.)
Sreda: Andrej, apostol
Četrtek: Eligij, škof
Petek: Silverij, papež
Sobota: Frančišek Ksaver, redovnik
Nedelja: 2. adventna nedelja; Barbara, devica in mučenka (Ker je prva nedelja v mesecu, povabljeni k darovanju v ofer za potrebe župnije.)

Bog lonaj skupini Breznica za čiščenje in krašenje cerkve. V prihodnjem tednu cerkev čisti in krasi skupina Zabreznica.

Ta teden je prvi petek v mesecu, zato bom kot običajno v četrtek in petek obiskoval bolne in ostarele po domovih.

Skupina Karitasova MLADIka je izdelala božične voščilnice, ki jih lahko v paketih po tri dobite pod korom župnijske cerkve. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni delovanju župnijske Karitas. Lepo povabljeni na naslednje ustvarjalno srečanje, ki bo v soboto, 3. 12. 2022, po večerni sveti maši v stari veroučni učilnici.

V ponedeljek, 5. 12. 2022, bo v kulturnem domu dr. Franceta Prešerna na Breznici otroke obiskal sveti Miklavž. Mlajši otroci vabljeni ob 16. uri, starejši pa ob 18. uri. Pri organizaciji Miklavževanja nam lahko pomagate tako, da pod korom župnijske cerkve izpolnite prijavnico, kjer navedete število otrok, ki se bodo udeležili dogodka (prijavnica NI pogoj za udeležbo). Priporočeni dar na otroka znaša 10 €. Tudi sicer je, kot vsako leto, košarica namenjena zbiranju prostovoljnih prispevkov za izvedbo Miklavževanja. Prav tako lahko svetemu Miklavžu pomagate s peko piškotov. Zainteresirani lahko napečene dobrote oddate v pastoralnem domu na Breznici v soboto, 3. 12. 2022, dopoldan.

V zakristiji pri s. Jelki so na voljo Marijanski koledarji za leto 2023.

Pod korom si lahko vzamete brezplačne izvode adventnega koledarja, ki nam jih pošilja misijonsko središče. V njem je papirnata skrinjica, ki je namenjena adventni dobrodelni akciji – zbiranju sredstev za otroke v misijonih. Kratke vsakodnevne zgodbe za otroke nam odkrivajo življenje in delo blažene Pauline-Marie Jaricot.

Prispela je redna zbirka Celjske Mohorjeve založbe in Mohorjevi koledarji 2023. Naročniki lahko omenjeno gradivo prevzamete v župnijski pisarni. Redna zbirka in Mohorjev koledar za leto 2024 v prednaročilu zneseta 55 oz. 22 €.

Vsak državljan RS lahko do 1% svoje dohodnine nameni za podporo nepridobitnim organizacijam, med katerimi so tudi župnije kot samostojne pravne osebe. Vabim vas, da svoj del dohodnine namenite delovanju naše župnije. V ta namen si lahko pod korom vzamete pripravljen obrazec, ki ga izpolnjenega vrnete v zakristijo oz. v poštni nabiralnik župnišča. Donacija ne vpliva na višino našega vračila ali doplačila dohodnine. Ko določimo prejemnika dela dohodnine nismo v ničemer prikrajšani. Če se za donacijo ne odločimo, gre ta 1% od odmerjene dohodnine v proračun RS.